София ще е домакин на най-големия форум за иновации и технологии в Югоизточна Европа
Секция: Технологии
14 Април 2022 14:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
София ще е домакин на най-големия форум за иновации и технологии в Югоизточна Европа

/КРОСС/ На 3 юни 2022 г. София ще се превърне в най-гореща точка за високотехнологичните услуги в Югоизточна Европа като домакин на международната конференция SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT. Фокусът на събитието е „Икономиката на знанието – основа на бъдещето на Югоизточна Европа“.

Форумът се организира от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) ,  Българската стартъп асоциация (BESCO) и Софийска Община в партньорство с Инвест София.

Основната цел на конференцията е да подпомага развитието на бизнес екосистемата в Югоизточна Европа и да позиционира региона като водеща дестинация за услуги с висока добавена стойност в света.

Събитието ще събере бизнес лидерите на водещите технологични компании и стартъпи в България и страните от Югоизточна Европа. На него ще бъдат обсъдени тенденциите и прогнозите за развитието на индустрията на бизнес услугите и сектора на технологиите. Форумът ще бъде и платформа за обменяна на опит в сферата на иновациите и технологичния трансфер в региона.

На специална церемония ще бъдат връчени и международните награди SEE ITS Awards. Те ще отличат най-добре представилите се компании в региона, добрите практики в индустрията на знанието, проактивността на местните власти и взаимовръзките между участниците в цялата бизнес екосистемата, които допринасят за нейното развитие. Наградите ще бъдат връчени в 10 категории – „Бизнес трансформация на годината“, Работодател на годината“, „Най-добър доставчик на бизнес услуги“, „Стартъп на годината“, „Иновация на годината“, „Най-добра стратегия за бизнес устойчивост“, „ИТ продукт на годината“, „Най-социално отговорна компания“, „най-добро партньорство между бизнеса и образователните институции“, „Умен град на годината (Smart city of the year). Процесът по кандидатстване е отворен до 13 май, като заявките за участие се попълват на сайта -  https://seeitssummit.com/awards-2022.