LG Oled Objet Collection със златна награда за Design Excellence Ot if Gold Award
Секция: Технологии
15 Април 2022 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG Oled Objet Collection със златна награда за Design Excellence Ot if Gold Award

/КРОСС/ Жури, съставено от 132 високопоставени експерти по дизайн от над 20 държави, награди LG с 20 признания, сред които iF Gold Award за LG OLED Objet Collection (модел 65Art90). Сред продуктите на LG, които получиха награда, 16 са за Product Design, а 3 – за User Interface (UI). Тази година от приблизително 11,000 кандидатури, 73 участника получиха iF Gold Award.

Наградите внимателно оценяват продуктите според зададените критерии, които включват диференциация и въздействие в 9 дисциплини и категории – Product, Packaging, Communication, Interior Architecture, Professional Concept, Service Design, Architecture, User Experience (UX) и User Interface (UI).

Телевизорът LG OLED Objet Collection, част от лайфстайл линията на бранда, спечели най-високото отличие - iF Gold Award за изключителен дизайн, вдъхновен от визията на статив, благодарение на което се слива с интериора на всяко помещение със своя минималистичен стил и фина цветова гама от естествени нюанси. Така, дизайнерите на продукта успяват да внесат незабавна изтънченост и визуална хармония във всяко закрито пространство. Потребителите могат както да свалят капака, за да разкрият пълния размер на екрана за максимално потребителско изжияване, така и да го покрият частично, за да виждат само подбрана селекция от лайфстайл функции.

В продуктовите категории, пречиствателят за въздух LG PuriCare AeroTower получава награда за своята елегантна и стилна форма, предлагаща модерен и естетичен дизайн, пасващ перфектно на всеки стил интериор. Мониторът LG DualUp Monitor Ergo пък е отличен за дизайна си, който носи превъзходно потребителско изживяване, благодарение на положените усилия за увеличаване на ергономични комфорт. Освен това, LG OLED evo Gallery Edition (77G2), LG OLED evo (65C2) и LG XBOOM 360 също получават признание в категорията за продуктов дизайн за водеща в категорията естетика, функционалности и технологични иновации.

В UX категориите, както LG OLED Objet Collection, така и LG StanbyME (модел 27Art10), са признати за удобство и зрителски комфорт, което повишава използваемостта на продукта. Интуитивен сензорен екран улеснява оперирането със StanbyME, а потребителският интерфейс, създаден специално за този продукт, не прилича на никой друг и е съобразен с личните навици и потребности на зрителя.

От 1953, дизайнери и производители се конкурират за отличията на високо признаните iF награди за дизайн. Връчвани от iF International Forum Design GmbH със седалище в Hanover, наградите iF Design Award са в топ три отличия в сферата на дизайна в световен мащаб заедно с Red Dot Design Award и IDEA (International Design Excellence Award). Отличие от iF Design Award е гаранция за качество на дизайна и изключително обслужване, а за потребителите iF Design Award означава, че продуктът с този знак е най-добрият в категорията си.

За нас признанията от iF Design Award са истинска чест особено след наградите и от Red Dot Design Award за изключителен дизайн,“ споделя Лий Чул-бей Старши вицепрезидент и изпълнителен ръководител на LG Electronics’ Life Innovation Design Center. “В LG Electronics винаги се стремим да предложим най-доброто потребителско изживяване заедно с най-високата естетическа оценка за продуктите ни, поради което и за нас е толкова значимо, че получаваме признание за усилията си от едно от най-добрите отличия в сферата.”