УНСС проведе първото състезание по киберсигурност на живо в онлайн платформата Hack The Box
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Април 2022 14:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
УНСС проведе първото състезание по киберсигурност на живо в онлайн платформата Hack The Box

/КРОСС/ В УНСС се проведе за първи път в България на живо състезание на онлайн платформата за тестване и усъвършенстване на уменията за проникване и киберсигурност Hack The Box.

Състезанието е част от първата в България конференция на тема „Киберсигурност“ от сериите  BSIDES. УНСС е съорганизатор заедно с асоциации и компании в областта на киберсигурността. Събития от сериите BSIDES се организират по цял свят и са изцяло некомерсиални. Създадени са с идеята да дадат възможности за професионалистите и ентусиастите по киберсигурност да представят своите идеи и споделят опит в подходяща среда, сред аудитория със сходни интереси.

Тримата победители получават ваучери за игри за различен период от време от най-голямата фирма организатор на такива състезания – Hack The Box, което ще им даде възможност да се явят и на световни състезания.

„УНСС предвижда да задълбочи партньорствата си с компании в тази област за може подобни състезания да станат традиционни за университета“, каза зам.-ректорът по дигитализация и киберсигурност на УНСС доц. д-р Росен Кирилов.

Събитието се организира по време на активната кандидатстудентска кампания и предоставя на младите хора шанс за изява и запознаване с възможностите на университета за обучение в областта на информационните технологии.