Заков: България е надежден съюзник в НАТО и който твърди обратното, казва неистини
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Април 2022 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заков: България е надежден съюзник в НАТО и който твърди обратното, казва неистини

/КРОСС/ България е надежден съюзник в НАТО и който твърди обратното, казва неистини. Това се казва в публикация на министъра на отбраната Драгомир Заков във Фейсбук по повод твърдения, че САЩ задържат доставката на F-16 заради съмнения за теч на информация към Русия.

Такава информация беше публикувана в нидерландски медии, които твърдят, че един от техните пилоти на F-35, изпратени да охраняват небето на България, е бил търсен от българи, за да издаде информация за самолетите.

"63% подкрепят България да бъде част от НАТО и ЕС, а подкрепата за членство в НАТО е на рекордно високо ниво.

Най-надеждната защита за сигурността, суверенитета и териториалната цялост на страната е членството в НАТО и ЕС. Там, където винаги можем да разчитаме на нашите съюзници и партньори!

Ако някой твърди, че сигурността на България е гарантирана самостоятелно и с формално членство, базирано на опортюнизъм - това е груба манипулация и въвежда българските граждани в заблуждение.

Благодарни сме на Нидерландия за помощта за охрана на въздушното пространство.

Два пъти Конгресът в САЩ гласува България да получи Ф16, т.е. България е надежден съюзник и стратегически партньор, вкл. при опазването на класифицирана информация." - пише още Заков.