МОН: 326 млн. лв. за нови класни стаи и Stem кабинети
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Април 2022 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МОН: 326 млн. лв. за нови класни стаи и Stem кабинети

/КРОСС/ Над 326 млн. лв. ще получат училища и детски градини за нови класни стаи, STEM кабинети и ремонти до 2026 г.  Проектите за модернизация за образователната среда ще бъдат финансирани по Националния план за възстановяване и устойчивост.  

В общините с недостиг на места в училища и детски градини ще се отпускат средства за пристрояване и надстрояване вече съществуващи сгради. Това ще става и ако училището няма възможност да премине на едносменен режим на обучение.

Основната цел на финансовата подкрепа е да се създадат условия за равен достъп до образование като се изгражда иновативна, енергийно ефективна и мотивираща образователна среда.

Чрез своите проекти училищата и детските градини трябва да подобрят достъпа на хората с увреждания до сградата. Образователните институции ще имат възможност да оптимизират вътрешното си пространство с оглед бъдещи пандемии и извънредни ситуации. 

Процедурата „Модернизация на образователна среда“ е публикувана за обществено обсъждане. Още за условията може да видите ТУК.