Нов Porsche Design монитор от AOC
Секция: Технологии
25 Април 2022 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов Porsche Design монитор от AOC

/КРОСС/ Porsche Design и AGON by AOC разкриха нов геймърски монитор: PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M. Моделът е с 31.5-инчов панел и дизайн, вдъхновен от характеристиките и детайлите на спортните автомобили Porsche.

PD32M има пясъчно шлифована отлята алуминиева стойка. С цел да се оптимизира визуално дебелината на панела, задният корпус е изтънен в краищата и създава трапецовидна форма, в която са поместени покритите с метална мрежа отвори за охлаждането и говорителите. Тези зони са индиректно осветени с RGB подсветка. Стойката поддържа и обръщане във вертикален режим.

Мониторът има плосък IPS (AAS) панел, който възпроизвежда 1,07 милиарда цвята. Цветовата точност също е висока с 97% покритие на DCI-P3 за постигане на реалистични цветове и сенки. С интегрирането на най-модерната MiniLED технология на подсветката мониторът разполага с 1,152 затъмняващи се зони, които могат да светят индивидуално в зависимост от съдържанието на екрана. Мониторът има HDR поддръжка – DisplayHDR 1400 с до 1,400 нита пикова яркост.

IPS панелът работи с 4K резолюция (3840 x 2160) с висока честота на опресняване от 144 Hz и време за реакция от 1 ms GtG. С включването на Adaptive-Sync PD32M поддържа променлива честота на опресняване (VRR), което елиминира артефактите като накъсване и насичане. Мониторът има DisplayPort 1.4 и два HDMI 2.1 порта. Той допълнително поддържа устройства с честота до 120 Hz при 4K по USB-C, както и сегашното поколение конзоли през HDMI 2.1.

Освен това PD32M е оборудван и с озвучителна система от два говорителя по 8W с подобрен DTS звук. Устройството включва напълно индивидуална RGB подсветка (Light FX) на гърба на дисплея. Препоръчителната му крайна цена е 3909 лв.