Над 350 перничани бяха подпомогнати с хранителни продукти за Великден
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Април 2022 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 350 перничани бяха подпомогнати с хранителни продукти за Великден

/КРОСС/ В навечерието на Великден над 350 перничани бяха подпомогнати с хранителни продукти.

Инициативата е на шестима млади перничани - Симеон, Филип, Жаклин, Алекс, Валя и актрисата Луиза Григорова-Макариев. Свързва ги желанието да бъдат полезни и да помагат на другите. Работили са като доброволци в редица кампании в различни градове в страната и решават с натрупания опит да помогнат, да направят добро, да дарят усмивки и в своя роден край.

"Нарекохме нашата доброволческа инициатива "Не си сам" и започнахме дейността си преди две години, като тогава Covid пандемията осуети плановете ни. Тази година възобновихме инициативата", разказа Филип Стоянов.

Старт на кампанията дават в началото на март, като разкриват два пункта за събиране на продукти от първа необходимост и по-трайни храни, които да бъдат предоставени на възрастни, самотни и нуждаещи се хора от община Перник. Помощи пристигат и с куриер. Помагат им много доброволци, както и кметовете на населени места, с чието съдействие са изготвени списъците на нуждаещите се от подпомагане хора. Дарителите са стотици.

"До момента сме раздали над 350 пакета на нуждаещи се хора, като освен хранителните продукти, най-важното, което им носим, е усмивката", каза Филип.

Хората ги посрещат с благодарност, с изненада, някои и с насълзени очи.

Мисията на доброволците не спира дотук. Те са решени да прокарат водопровод до къщата на възрастна жена, която години наред живее без течаща вода в дома си.