ЕС готви санкции срещу руската ядрена енергетика
Секция: СВЯТ
30 Април 2022 11:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕС готви санкции срещу руската ядрена енергетика

/КРОСС/ Германия поддържа настояванията за наказания против съветската ядрена промишленост. Това се оповестява в публикация, оповестена в петък в американския вестник "Политико", като се цитират петима неназовани дипломати на Европейски Съюз.

Германският непрекъснат представител в Европейски Съюз разгласи в сряда новата позиция на Берлин, като съобщи, че той освен е склонен със глобите за петрола, само че и интензивно поддържа последователното прекъсване на петрола, а освен ограничение на цените, както и възбраната на съветския уран ", съобщи един от неназованите дипломати.

Както се показва в обявата, фактът, че Германия, като стопански център на Европейски Съюз, също поддържа тези наказания, прави опцията за тяхното въвеждане по-вероятна. Много евродепутати желаеха в глобите на Европейски Съюз да бъде включена и съветската ядрена промишленост.

Според вестника Полша и балтийските страни са били най-активни в популяризирането на концепцията. По-рано Унгария се опълчи на ембаргото върху доставките на енергия от Русия, в това число на гориво за атомни електроцентрали.