Предстоящи събития в страната на 3 май 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
03 Май 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 3 май 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на български и македонски общественици и активни граждани за създаване на първия клуб за БГМК сближаване и приятелство. На събитието ще бъде осъществен телемост между учредителите в София и Скопие. За повече информация вижте линка за пресконференцията в БТА.

 

***

София.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА в София ще се проведе пресконференция на тема: "Заявяване на подкрепа на българския президент относно позицията му за приоритети във вътрешната и външната политика на Република България." Участници: Румяна Ченалова, Димитър Илиев, Димитър Димитров, Антон Проданов и представители на неправителствени организации и граждански движения.

 

***

София.

От 15.00 часа ръководството на МВР ще проведе среща със синдикалните организации на служителите в министерството. Ще бъде представен математическият модел за анализ на ефективността при използването на служителите с полицейски правомощия в областните дирекции на МВР.Срещата е продължение на последователната позиция на ръководството на министерството за постоянен диалог при обсъждане на идеите за реформи, след като те са конкретизирани на ниво работни групи.

 

***

София.

От 18,30 часа на площад „Народно събрание“ граждани и граждански групи организират втора фаза на Общобългарския поход за мир и неутралитет.

Походът ще се състои и в други градове на България в същия ден.

 

***

София.

От 18.30 часа в културен клуб "Тракия", ул. "Стефан Караджа" № 7А ще се проведе творческа вечер на Панко Анчев.

 

***

Велико Търново.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА във Велико Търново общинския съветник Димитър Чолаков ще представи пред журналистите своето предложение, обявяването на Търново за столица, да се отбелязва официално.

 

***

Ловеч.

Тридесет и седмото заседание на Общински съвет- Ловеч, е насрочено за 3 май 2022 година, вторник, от 17,00 часа. Това става ясно от изпратената покана до общинските съветници от Петър Цолов, председател на Общинския съвет.

Проекто-дневният ред съдържа само една точка - допълнение на решение № 608/21.04.2022 г. на Общински съвет – Ловеч, което се отнася за бюджета на общината. Докладва Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч.

 

***

Ловеч.

От 11.00 часа в Регионален исторически музей-Ловеч, - ул. Търговска, до Община Ловеч ще бъде открита изложбата „145 години Община Ловеч“

 

***

Сливен.

От 20.30 часа на пл. „Хаджи Димитър“ в Сливен с традиционно запалване на символния огън на празниците, на 3 май ще бъде дадено началото на Майски дни на културата „Сливенски огньове“.

В 21.00 часа на откритата сцена на площада, рок легендите „Сигнал“ ще вдигнат градуса на настроението. Групата е създадена през 1978 г. от трима бивши членове на „Златни струни“.

 

***

Стара Загора.

От 13:30 часа в кучешката градинка в Станционната градина, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще представи еко насочена придобивка в нашия град.