Предстоящи събития в страната на 4 май 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
04 Май 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Предстоящи събития в страната на 4 май 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 8.30 ч. пред сградата на Министерски съвет младежите от ВМРО организират протестна акция под надслов „Не предавай Македония“. Събитието ще продължи през целия ден. Протестът е част от инициативата на ВМРО в защита на българския национален интерес в РСМ.

 

***

София.

От 10.00 часа, в зала 6 на НДК президентът Румен Радев ще участва в Националната конференция „Европейска перспектива за добросъседските отношения между Република България и Република Северна Македония“. Форумът се състои под патронажа на държавния глава в деня, когато се отбелязват 119 години от гибелта на големия български революционер Гоце Делчев.

 

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА в София ще се проведе представяне на резултатите от проекта "Виртуален тур - непозната София", изпълняван от CEED България и финансиран от Програма „Европа“ на Столична община.

 

***

Благоевград.

От 11.00 часа на пл. „Македония” пред паметника на Гоце Делчев благоевградската общественост ще отбележи 119 години от смъртта на Гоце Делчев.

 

***

Варна.

От 18.00 часа Дом на архитекта ще бъде открита благотворителна изложба

в подкрепа на бежанците от Украйна.

Изложбата ще открие Н. Пр. Олег Барановски, Генерален консул на Република Украйна във Варна (2002-2006), Почетен гражданин на Варна.

 

***

Свищов.

От 17.00 часа в Художествена галерия „Николай Павлович“ в Свищов ще бъде официално открита самостоятелна изложба-живопис на свищовския художник Иван Бонев.

 

***

Сливен.

От 18.00 часа в зала „Май“ в Сливен ще се състои премиера на книгата на журналиста Станислав Колев „Кметът на София: инж. Иван Иванов“.

 

***

Търговище.

От 11.00 ч., в зала 28 на Община Търговище ще се състои заключителна пресконференция по проект „Подобряване на енергийната ефективност на система за външно изкуствено осветление на град Търговище - община Търговище”, изпълняван с финансовата подкрепа на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежки финансов механизъм 2014-2021

 

***

Търговище.

От 17.30 часа в Музеен образователен център – Търговище ще бъде представена книгата „Достойно изпълнен отечествен дълг“. Книгата е издадена с финансовата подкрепа на Министерството на отбраната.

 

***

Шумен.

От 11.45 часа в салона на театъра ДКТ "В. Друмев" - Шумен ще се проведе пресконференция с новия директор Илия Виделинов.

 

***

Шумен.

От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на кмета на община Каспичан Милена Недева по повод Национална научна конференция по история, археология и архитектура „Св. Цар Борис Първи Покръстител и православната духовност и култура", организирана на 4 и 5 май в Археологическия музей „Проф. Рашо Рашев“ в Националния историко – археологически резерват „Плиска“.

 

***

Шумен.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод организирана благотворителна кампания за събирането на средства за лечението на шуменеца Николай Чолаков – пострадал при катастрофа.

 

***

Хасково.

От 11.00 часа в Младежки център Хасково, зала 202 ще се проведе пресконференция по повод предстоящото откриване на Фестивала на камерния танц Хасково 2022 година.