Новото BMW M2 : Производството започва в края на годината
Секция: Автомобили
04 Май 2022 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новото BMW M2 : Производството започва в края на годината

/КРОСС/ BMW Group обяви, че производството на новото BMW M2 ще започне към края на 2022 година, като сглобяването му ще се осъществява в завода San Luis Potosí на компанията в Мексико.

С качването на поточната линия на новото BMW M2 в завода San Luis Potosí, комплексът в Мексико ще се превърне в едва четвъртото производствено съоръжение, където се сглобяват представители от суперспортното М-семейство на баварската марка.

В завода на BMW Group в Мексико се сглобяват представители на 3 Series за семероамериканския пазар (от 2019 година), а наскоро стартира и производството на 2 Series Coupé за глобалните пазари на марката.

От BMW Group отчитат ръст в производството си в San Luis Potosí от почти 25% през миналата година, а за тази е планирано разкриването на нови 800 работни места и стартиране на втора работна смяна.

Без да навлизат в подробности, по отношение на новото BMW M2, от марката споделят, че то ще продължи по успешния път на своите предшественици в лицето на 1 M Coupé и първото поколение M2.