Предстоящи събития в страната на 5 май 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
05 Май 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 5 май 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 10.00 часа в резиденция „Бояна“ министърът на енергетиката Александър Николов ще бъде домакин на международната министерска кръгла маса в София, посветена на регионалното сътрудничество за енергийна сигурност, диверсификация и зелен преход. Това съобщиха от Министерството на енергетиката.

 

***

София.

От 10.30 часа в конферентната зала на административната сграда на Министерството на отбраната на по традиция в навечерието на Деня на Храбростта и празник на Българската армия министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват във видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти, които участват в операции и мисии в Босна и Херцеговина, Косово, Мали и Ирак

 

***

София.

От 11.00 часа в сградата на КНСБ в София, зала "Европа", ет.2 КНСБ и Института за социални и синдикални изследвания ще представят традиционното Наблюдение на потребителските цени и Заплатата за издръжка за първото тримесечие на тази година.

Участие ще вземат президентът на КНСБ Пламен Димитров, директорът на ИССИ Любослав Костов, зам.-директорът на института Виолета Иванова.

 

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на тема: "Безхаберието на държавните органи в сектор "Транспорт" към загубата на човешки животи на пътя и въздействието върху обществото".

 

***

София.

От 12.00 часа Министерският съвет ще проведе заседание.

 

***

София.

От 15.00 часа премиерът Кирил Петков ще проведе срещи с представители на транспортния бранш и на работодателски организации.На срещата с министър-председателя ще участват също вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, както и министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

 

***

София.

От 17.00 часа премиерът Кирил Петков ще обсъди с представители на работодателските организации темата за цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки.

 

***

София.

От 15.30 часа Комисията по туризъм към Народното събрание ще проведе редовно заседани, в зала Пресклуб в сградата на пл. „Княз Александър I” №1

 

***

София.

От 20:00 до 22:00 ч. сградата на Националния дворец на културата в София ще засвети в синьо за седма година, в знак на съпричастност с пациентите, които се борят с нелечимата рядка и коварна болест “на сините устни” – пулмоналната хипертония.

В интервала от 20:00 до 22:00 часа на 5 май 2022 г., четвъртък , ще бъдат осветени:

В Бургас – Мостът в Морската градина ;

В Хасково – Камбанарията, в близост до монумента „Света Богородица“.

 

***

Благоевград.

От 9.30 часа във военно формирование 26 400 – Благоевград ще се проведе „Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника“. Събитието се организира и провежда по повод Деня на храбростта и Празник на Българската армия- 6-ти Май.

 

***

Бургас.

От 11.00 часа в Професионалната гимназия по Механоелектротехника и електроника ще бъде открит иновативен STEM център, част от който е и модерен авиосимулатор за обучение на учениците в специалност „Ремонт на летателни апарати“.

 

***

Варна.

От 09.00 часа на Морска гара във Варна Военноморските сили ще извършат демонстрации на способности, по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия. Във времето до 11:00 ч. ще бъдат отработвани отделни елементи от демонстрациите. След това ще бъде проведена цялостна тренировка, съгласно предварително планираните последователност и времетраене.

 

***

Варна.

От 11:00 часа във Военноморския музей ще бъде открита изложбата „Защитници на българските брегове“, посветена на 110-ата годишнина от Балканската война. Тя ще може да бъде разгледана безплатно още на следващия ден – 6 май, когато ВММ ще работи с вход свободен по повод Деня на храбростта и Празник на Българската армия.

 

***

Варна.

От 11.00 часа в Областна администрация - Варна Благомир Коцев, областен управител ще даде пресконференция.

 

***

Варна.

От 18.30 часа на Площад „Антон Новак“ ще се проведе празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.

 

***

Видин.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА председателят на Общобългарския комитет "Васил Левски" в Брегово Кирил Кунчев ще представи инициативите, които ще се реализират през годината в населените места в Общината, свързани с предстоящата 150-годишнина от смъртта на Апостола на свободата Васил Левски.

 

***

Плевен.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА от ще се проведе пресконференция на кмета на Община Левски Любка Александрова и Богдан Николов за предстоящо голямо спортно събитие – Трети кръг на Националния шампионат по мотоциклетизъм. В пресконференцията ще участват състезатели и организатори на състезанието.