Договор, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, в размер на 750 138 лв., сключиха зам.-министър Бурджев и кметът на община Созопол
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Май 2022 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Договор, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, в размер на 750 138 лв., сключиха зам.-министър Бурджев и кметът на община Созопол

/КРОСС/ Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев - ръководител на Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г. сключи договор заедно с кмета на община Созопол – Тихомир Янакиев, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 750 138 лв. Със средствата по тази програма, община Созопол ще модернизира съществуваща лодкостоянка.

Проектното предложение е одобрено по мярка 1.8. „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и лодкостоянки”,  сектор „Инвестиции насочени към изграждане и/или модернизация на лодкостоянки“.

Аграрният заместник-министър и кметът на община Созопол, обсъдиха предвидените дейности по проекта, които включват подмяна на обслужващия лодкостоянката кран, ремонт на съществуващи хелинги, изграждане на видеонаблюдение, като ще се обнови също настилката и озеленяването в района на бреговото съоръжение.

След изпълнение на инвестицията, ще се разшири капацитетът на лодкостоянката, като местата за рибарски лодки ще се достигнат 154. С изпълнението на  проекта ще се ограничи замърсяването на морската вода в района на съоръжението и ще се подобрят условията за разтоварване и първа продажба на риба. Срокът за изпълнение на проекта е 30 ноември 2023 г.