Иван Таков: Ремонтът на Детска градина №177 е напълно компрометиран
Секция: ПОЛИТИКА
05 Май 2022 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Таков: Ремонтът на Детска градина №177 е напълно компрометиран

/КРОСС/ Ремонтът на сградата на Детска градина №177 в ж.к. „Суха река“ е напълно компрометиран. След края на строителните работи помещенията ще бъдат напълно неизползваеми и неподходящи за отглеждането на деца. Това констатира председателят на БСП – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Той заедно със заместника си и общински съветник Иван Пешев и председателя на РС на БСП – Подуяне Веселин Гъжев посети детското заведения по сигнал на родители за нередностите при извършването на ремонта.

„След началото на ремонта през юли миналата година е повреден покрива на съществуващата сграда. В резултат след проливен дъжд помещенията и наличното обзавеждане са наводнени и на практика унищожени. Влагата е обхванала стените и електрическата мрежа, което може да доведе до много опасни последици за ползвателите на сградата – деца, учители и помощен персонал“, обясни Таков.

По думите му новото крило също е потънало във влага и по настилката са се образували огромни локви. А в асансьорната шахта има вир дълбок няколко метра и продължава да се пълни с вода.

Според притеснените родители влагата и мухълът няма как да бъдат премахнати и ако в това състояние помещенията влязат в експлоатация, това ще застраши здравето на децата.

Иван Пешев изказа недоумение от това, че в новите помещения бравите на прозорците са поставени на повече от 4 метра височина. „Това е абсурдно и прави невъзможно отварянето на прозорците“, заяви общинският съветник.

„По всичко личи, че строителството е некачествено и недобросъвестно извършено. А предвидените 4 млн. лв ще са хвърлени на вятъра. Очевидно е, че не е упражняван никакъв контрол от страна на възложителя – Столична община“, категоричен е председателят на групата на БСП.

Иван Таков заяви, че този път оправданието: „Хубаво е, но не е готово“, няма да мине.