Теми и гости в сутрешните блокове на телевизиите на 6 май 2022 г.
Секция: Теми и гости в ефира
06 Май 2022 06:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теми и гости в сутрешните блокове на телевизиите на 6 май 2022 г.

/КРОСС/ БНТ „Денят започва“

Специалният празничен блок „Денят на храбростта“ започва в 7:00 часа. Гости ще бъдат министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Специална част от програмата е и участието на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“.

  В 9:00 часа пряко от Паметника на Незнайния воин в София зрителите на БНТ 1 ще видят тържествения водосвет на бойните знамена и знамената-светини, отдаване на почести в знак на признателност към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България. При изпълнението на националния химн ще бъдат произведени 20 артилерийски салюта.

 Какво е лицето на българската армия днес и как изглеждат най-новите придобивки на въоръжените ни сили? Зрителите на празничния блок „Денят на храбростта“ по БНТ 1 ще проследят на живо специалните демонстрации на способности от военнослужещи от Сухопътните войски – на учебен полигон „Ново село“, Военновъздушните сили – в 3-а авиобаза в Граф Игнатиево, Военноморските сили – на Морска гара „Варна“ и Съвместното командване на специалните операции – в учебен център „Црънча“.

 

бТВ, „Тази сутрин“

-

НТВ, „Здравей, България“

Николай Дойнов от Паметника на незнайния войн за освещаването на бойните знамена и приемането на строя от президента Румен Радев.

Репортерите на NOVA на живо от София, Варна, авиобаза „Граф Игнатиево“ и полигоните „Црънча“ и „Ново село“ – проследяваме демонстрациите на авиацията, флота, сухопътните войски и специалните сили.

И още фермери от цялата страна ще премерят сили в състезания за най-вкусно сирене и ръчно доене на овце.