Предстоящи събития в страната на 7 май 2022 г
Секция: Предстоящи събития
07 Май 2022 07:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 7 май 2022 г

/КРОСС/ *** София. Ще се проведе 16-тото издание на Международния ден на жените мотористи (IFRD).

Програма: 11:00 часа: пристигане на жените мотористи от цяла България и събиране за шествието пред Националния исторически музей.

*** Асеновград. На 7-ми и 8-ми май на централен площад в Асеновград ще се проведе седмото издание на състезанието „Асеновградски баири"

*** Благоевград. От 11.00 часа благоевградската общественост ще почете паметта на Димитър Благоев. С ритуал по полагане на цветя ще бъдат отбелязани 98 години от смъртта на Дядото.

*** Видин. От 10:00 ч. секретарят на Община Видин Валери Димитров ще присъства на официалното откриване на XII-то издание на кулинарно-фолклорния фестивал "Гергьовден" в село Антимово.

*** Русе. От 14.00 часа на градския стадион в Русе ще бъде даден старт на лекоатлетическия турнир „Младост" .

*** с. Петрич. От 11.00 часа в село Петрич ще се проведе за първи път Празник на накита.

*** с. Севар. От 10.00 часа в село Севар, община Кубрат, ще се проведат конни състезания от втория Републикански кръг на националните конни надбягвания.

От 16.00 часа за жителите и гостите на селото домакин ще бъде представен концерт на деца от ДГ "Пролет" в село Севар, както и концерт на самодейните състави от читалищата на селата Севар, Бисерци и Мъдрево.

*** Стара Загора. От 18.00 часа в Държавна опера Стара Загора ще се проведе концерт „Обединени чрез музика" на оркестъра на на Военновъздушните сили на САЩ