Днес е голямото следпразнично прибиране
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Май 2022 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес е голямото следпразнично прибиране

/КРОСС/ Колони от транспортни средства се чакат през днешния ден - последния ден от поредицата празници. Както е известно, поради близостта на Великден, Първи май и Гергьовден мнозина сляха празниците посредством няколко дни отпуск. Затова и тапите се чака да са още по-сериозни.

КАТ предизвестява да се внимава, да не се подхващат нервни маневри, да се съблюдават разпоредбите, а в тази ситуация с автомагистралите - особено и да не се пробвате да "надхитряте" другите, минавайки през спешната лента.

През нощта зрители на Нова тв пратиха снимки с опашки при влизане в България от Гърция. Става въпрос за Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата-Промахон". На снимките се вижда по какъв начин някои от водачите обръщат и се връщат назад. Колоната за 40 минути се е помръдвала с 30 метра, споделиха очевидците.

Традиционно - опашката е била близо до нашия Граничен контролно-пропусквателен пункт, т.е. проблемът е в обработката на пътникопотока от българска страна.

Според вчерашни данни на "Гранична полиция" трафикът е бил нормален. Възстановено е пропускането през гранични пунктове „Златоград"/„Термес" и „Ивайловград"/„Кипринос".