Четирима загинали при пожар в старчески дом (Обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Май 2022 09:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четирима загинали при пожар в старчески дом (Обновена)

Умишлен палеж е основната версия за пожара

/КРОСС/ Четирима са загинали при пожар в Дом за стари хора във Варна, разположен близо до болница "Св. Марина", съобщиха от Областна дирекция "Полиция", предаде БГНЕС.

Загиналите са трима мъже на по 70 и на 73 години и жена на 88-годишна възраст. В болница, с опасност за живота е настанена друга обитателка на дома, на 83 години. Отзовалите се на секундата 5 екипа на пожарната във Варна и служители на полицията са евакуирали 20 души от дома.

През нощта служители на дома са се опитали да гасят с подръчни средства. Общият капацитет на социалното заведение е 90 човека. В дома са настанени възрастни и трудноподвижни хора, което е затруднило евакуацията.

Полицията води разследване. На брифинг от прокуратурата съобщиха, че има заподозрян, който е обитател на дома и който вече е настанен в психиатрията за изясняване на неговото психическо състояние.

Извършва се аутопсия на четирите тела. Предполагаемата причина за пожара е човешка дейност - неправилно боравене с открит огън вътре в стаята, но не се изключват и останалите версии.

През ноември 2021 година 9 души от Дома за стари хора в село Рояк, област Варна, загинаха сред пламъците, обхванали дома, съобщава dariknews.bg.