До няколко години космическият туризъм ще е реалност
Секция: Технологии
08 Май 2022 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До няколко години космическият туризъм ще е реалност

/КРОСС/ Да се събудите в хотелска стая с изглед към Слънчевата система може да бъде бъдещето на пътуванията. Космическата компания Orbital Assembly иска да направи това реалност до няколко години. Американската компания разкри нови подробности и концепции за идеята си за космически хотел, чиито проекти са в орбита от 2019 г.

Станцията Von Braun е футуристична концепция, която се състои от няколко модула, свързани с асансьорни шахти, които представляват въртящо се колело, обикалящо около Земята. Orbital Assembly има за цел да изстреля две космически станции с възможност за туристическо настаняване: Voyager Station е планиран да побере 400 души и да отвори през 2027 г., докато новата концепция Pioneer Station 28 души, може да бъде функционира само за три години.

Целта е да се построи космически "бизнес парк", с офиси и за туристически цели. Космическият туризъм изглежда по-близо до реалността от всякога. През последната година основателят на Virgin Galactic Ричард Брансън pytuwa do суборбиталното пространство, докато актьорът от Star Trek Уилям Шатнър ??стана най-възрастният човек в космоса благодарение на разходката с Blue Origin на милиардера Джеф Безос. Цената за космическо пътуване обаче ще затруднява мнозина от нас да си представят годишния си отпуск в Космоса. Според главния оперативен директор на Orbital Assembly Тим Алаторе това ще спира развитието на космическия туризъм. "Целта винаги е била да се даде възможност на много хора да живеят, работят и пътуват в космоса", каза Алаторе пред CNN.

По думите на Алаторе под наем ще се дават офис помещения и изследователски съоръжения, както на Pioneer Station, така и на Voyager Station. И двете станции ще наподобяват въртящо се колело, обикалящо около Земята. Интериорът на двете станции няма да се различава от луксозен хотел тук на земята. Разликата ще е в гледките от станцията. Миналата година космическите пътувания привлякоха много внимание, като Virgin Galactic, Blue Origin и компанията на Илон Мъск SpaceX организираха пътувания.

"Това, което липсва на всички тези компании, е дестинацията" казва Алаторе. Международната космическа станция е приемала туристи, като първия в света космически турист Денис Тито през 2001 г., според Алаторе МКС е предимно за работа и изследвания, а космическият хотел на Orbital Assembly ще изпълнявам съвсем друга функция. . Въпреки факта, че цената на билета до Космоса в момента е огромна, според Алаторе космическият туризъм няма да е само за милиардери. По думите му ще бъде направено всичко възможно, за да е достъпно за всички, не само за богати.