Валя Балканска тръгна на национално турне
Секция: КУЛТУРА
08 Май 2022 13:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валя Балканска тръгна на национално турне

/КРОСС/ Фоклорен ансамбъл за народни песни и танци РОДОПА - Смолян с гордост представя на 18 май в Пловдив, зала СИЛА, старта на националното юбилейно турне КОСМИЧЕСКАТА ВАЛЯ БАЛКАНСКА.

В мултиумедийния концерт-спектакъл, режисиран от Адриан Петров, до легендарната Валя Балканска на сцената застават музикантите,певците и танцьорите на ансамбъла и специалните гости „100 каба гайди", ансамбъл „Еподай", гайдарски състав „Дельо Хайдутин", дългогодишния неизменен партньор на Валя - гайдарят Петър Янев и огнената ДЕСИ ДОБРЕВА.

Всички знаем и се гордеем,че от години неземният глас на Валя Балканска се рее в Космоса с изпълнението на песента „Излел е Дельо хайдутин", което е включено в златната плоча на американските космически апарати „Вояджър".

Гласът й пътува между звездите, но самата Валя Балканска не спира да пътува по земята и да се среща с обичащата я публика.

За това този мащабен спектакъл е реверанс към таланта и обичта на Валя към публиката, с която тя ще може да се срещне със серия от концерти в цялата страна, чийто график скоро ще бъде обявен.