Митрофанова: Агресорите и жертвите си разменят местата
Секция: Коментари
09 Май 2022 11:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Митрофанова: Агресорите и жертвите си разменят местата

/КРОСС/ “Наблюдаваме безпрецедентна в своя мащаб кампания по пренаписването на историята. Агресорите и жертвите си разменят местата. И вече се оказва, че Съветският съюз e бил нападнат от уж мирната и безобидна Германия", каза руският посланик Елеонора Митрофанова пред Паметника на съветската армия, където се събраха  честващите Деня на победата и активисти за премахването на монумента.  В района отново се стигна до напрежение.  

“Паметта за ужасите на нацизма, за плановете на Хитлер, за изтребление на цели страни и народи, за престъпността, за нацистката идеология се заличават в общественото съзнание. Забранява се всичко, което би могло да разкаже истината“, каза тя. 

Митрофанова посочи, че не е научен урокът за недопустимостта на нацизма и всички форми на дискриминация според принадлежността към определен народ. "Виждаме как неонацизмът вдига глава в редица европейски страни. Нашият свещен дълг пред хората, дали живота си в борбата срещу хитлеристка Германия, а това е повече от 30 милиона души, е да не се допусне втората вълна на кафявата чума. Прекалено е висока цената, която сме платили преди 77 години", каза тя.