Ford Mustang стана най-продаваният спортен автомобил за седма поредна година
Секция: Автомобили
09 Май 2022 19:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ford Mustang стана най-продаваният спортен автомобил за седма поредна година

/КРОСС/ Седма поредна година Ford Mustang, който отбеляза своя 58-ми рожден ден на 17 април 2022, е най-продаваният спортен автомобил в света, според анализираните от Ford последни данни на S&P Global Mobility за регистрациите на нови леки автомобили. Mustang запазва своята корона през 2021, благодарение на изключителните Mustang Mach 1 с 5.0-литров V8 двигател и Mustang Shelby GT500, най-мощният Ford и най-модерният Mustang създавани някога.

„Когато ентусиасти от цял ​​свят сядат в Mustang, те отключват онова особено усещане за свобода и пътешествие“, коментира Кумар Галхотра, президент на Ford Blue. „Това усещане, заедно с емблематичния дизайн, изключителните двигатели и световната общност от страстни поддръжници, са факторите, които превърнаха Mustang в най-продавания спортен автомобил в света за седма поредна година.“

Според данните на Ford 76% oт световните продажби на модела са реализирани в САЩ. Други пазари също отбелязват сериозен ръст в продажбите на Mustang през 2021, като Нова Зеландия с 54.3%, Бразилия, с 37.3%, и Южна Корея, с 16.6%.

Ford Mustang е безапелационен лидер за 2021 г. и в България. Продажбите на спортния модел на Ford за миналата година са 40% от сегмента на спортните купета в страната.

Ford ще предложи нови специални издания на автомобилните ентусиасти, като Mustang Ice White (Mustang Mach-E включително) и GT California Special, с които да затвърди своята водеща позиция в продажбите на спортните автомобили.

В допълнение през 2022 година Mustang ще носи и нови цветове като Atlas Blue Metallic, Cyber Orange Metallic Tri-Coat, Dark Matter Gray Metallic, Eruption Green Metallic, Grabber Blue Metallic и  Mischievous Purple Metallic.