Стотици хиляди се присъединиха към шествието „Безсмъртен полк“ в Москва (Снимки)
Секция: Русия
09 Май 2022 19:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стотици хиляди се присъединиха към шествието „Безсмъртен полк“ в Москва (Снимки)

/КРОСС/ Лошото време не се превърна в пречка за шествието на „Безсмъртния полк" в Москва, стотици хиляди жители на руската столица вече се събраха, за да участват в него, съобщават руските медии.

В акцията участва и президентът на страната Владимир Путин, който държи в ръцете си портрет на своя баща, който се е бил по фронтовете на Втората световна война.

В рамките на кампанията „Безсмъртен полк" наследниците на съветските войници всяка година излизат по улиците на градове и села с портрети на свои близки и приятели, участници във Втората световна война и работници от тила.

Шествието се провежда редовно в Русия на 9 май от 2012 г., когато се проведе първата акция в модерен формат в Томск. През 2019 г. повече от 10 милиона души взеха участие в шествия в 3700 града и населени места на Руската федерация.

През 2020 и 2021 г поради COVID-19 „Безсмъртният полк" се проведе в онлайн формат. Тази година дължината на маршрута ще бъде 7 километра: московчани ще минат по Ленинградски проспект през центъра на Москва до Червения площад.