Три вида обучения дават силен старт на стажантите в Lidl
Секция: ИКОНОМИКА
11 Май 2022 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три вида обучения дават силен старт на стажантите в Lidl Всички желаещи могат да кандидатстват до 15 май на jobs.lidl.bg

/КРОСС/ Три различни обучения дават силен старт на стажантите в Lidl - управление на проекти, презентационни умения и най-новото - възвръщаемост на инвестициите, или т.нар. ROI (return on investment).

Именно обученията са сред ключовите характеристики, които отличават стажантската програма на Lidl и я правят още по-ценна за младите хора. Всяко едно от тях не само ги подготвя за задачите, които ще имат по време на стажа си, но им дава добра основа и за професионалното им развитие занапред.

„По този начин, благодарение на стажа си при нас, те се учат как да организират и водят проекти в следващите си професионални предизвикателства, а опитът, който трупат, е още по-практичен и полезен за тях", казва Валерия Дойчева, старши консултант „Обучение и развитие" в компанията. „Това е и основното, което искаме да им дадем - възможността да придобият нови знания и умения, които още по-пълноценно да ги изградят като професионалисти", добавя още тя.

Тази година стажантската програма на веригата ще се проведе за трети път, като ще бъде в рамките на 2 месеца - от 1 юли до 31 август. Всеки желаещ може да кандидатства до 15 май на кариерния сайт jobs.lidl.bg.

Стажантската програма на Lidl е разработена на база различни проучвания сред младите хора, за които е изключително важно да учат чрез практика и да виждат резултата от своята работа. Затова и тя е силно практически насочена. Бъдещите стажанти ще работят по конкретен бизнес проект в различни области от бързооборотни сектор - продажби, логистика, маркетинг, HR, право и други. Едновременно с това, ще добият поглед върху работата в голяма международна компания и ще попаднат в реална бизнес среда. Ще имат ментор, който да ги напътства и възможност да обменят идеи и опит както помежду си, така и с останалите специалисти в компанията.

Друго, което младите посочват като важно за тях, е желанието им да имат време и за почивка през лятото. В отговор, в програмата са включени 5 дни отпуск и 1 допълнителен ден отпуск за рожден ден, ако е в периода на стажа.

Накрая, но не на последно място, стажът в Lidl се доказва като реална възможност за кариера - четирима от участниците в предишните две издания вече са на работа в различни отдели и продължават професионалното си развитие в компанията.

Повече за програмата можете да научите тук.