Стоичков от съблекалнята на ЦСКА: Желаем ви успех, защото ви вярваме
Секция: СПОРТ
11 Май 2022 18:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стоичков от съблекалнята на ЦСКА: Желаем ви успех, защото ви вярваме

/КРОСС/ Бившият нападател на ЦСКА Христо Стоичков и най-добрият треньор на България за XX век Димитър Пенев пожелаха успех на отбора във финала за Купата на България.

"Уважаеми фенове, футболисти и треньори, настъпва денят, в който трябва да сте шампиони. Събрали сме се, за да ви пожелаем успех, защото ви вярваме", заяви Стоичков в послание, отправено от съблекалнята на отбора.

Той беше там заедно с Пенев, с треньора от школата Сашо Борисов, с физиотерапевта Христо Запрянов и домакина Добри Димов, наричан бай Добри.

"Нарочно го правим това видео в тази съблекалня, защото в тази съблекалня е историята на ЦСКА. Желая ви много успех и на 15-и купата да бъде в тази съблекалня", каза още Стоичков.

"От три дни сме на хикс, но по време на мача половин гол да е за нас - от старото време - (това) е победа за ЦСКА", заяви Пенев.

В съблекалнята бяха и деца от школата на червените. Стоичков се срещна с тях, като им пожела да стигнат до мъжкия отбор.

"Това е Димитър Пенев, моят треньор. Човекът, който ми помогна да стигна върховете. Заедно постигнахме големи успехи за България на световно първенство. Искам и вие от малки да слушате вашите треньори. Да се трудите и да изпълнявате каквото ви казват, защото е за ваше добро. Независимо след колко години, да ги уважавате и почитате. Не само тях, а всички заслужили и дали живота си за ЦСКА. А специално него, като го видите на стадиона, се спирате, козирувате по армейски и го прегръщате", посъветва Стоичков момчетата.

След това той ги заведе в съблекалнята и ги разположи в ъгъла, където за пръв път е седнал при идването си в ЦСКА. Бившият нападател се върна в спомените си за Георги Димитров-Джеки, починал преди година, и за други свои съотборници, които са му подали ръка при първите му стъпки в отбора.

ЦСКА играе с "Левски" във финала за Купата на България на 15 май от 17.00 часа на "Васил Левски".