Ректорът откри Университетски център „Алумни УНСС“
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Май 2022 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ректорът откри Университетски център „Алумни УНСС“

/КРОСС/ Университетски Алумни център беше официално открит днес в УНСС. Центърът е създаден за да съхрани, насърчи и развие взаимовръзката между Университета и неговите възпитаници. 

 „Създаването на „Алумни УНСС“ е голяма възможност и за нашия университет и за хората, които са го завършили. Редовно при посещението на различни събития или подписването на меморандуми за сътрудничество с различни компании установяваме, че 70% от хората,  с които се срещаме са завършили нашия университет. Затова решихме да сме активната страна и създадохме този център. Днес го официализираме с това събитие и със създаването на борда“, каза при откриването ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

„Центърът се ангажира да подпомага дейността и развитието на Университета, като вдъхновява както възпитаници и други заинтересовани страни, така и неговия академичен състав в поддържането на ефективна алумни общност, която разкрива потенциала на нейните членове. Целта също така е да се консултират студентите и да се провеждат дейности за надграждане на техните  уменията и възможности за професионална реализация, да се наставляват и канализират усилията на обучаващите се студенти и възпитаници, търсещи по-добри възможности за учене и развитие, както и да се подкрепя и развива предприемаческо поведение у студентите“, подчерта директорът на Университетския център „Алумни УНСС“ доц. д-р Радко Радев.

 

 

 

Ани Филипова, регионален оперативен директор на Citibank за Азия и член на Алумни борда подчерта: „За мен да бъда част от Алумни борда е естествено продължение на това, което съм търсила и искам да правя повече. Смятам, че в това време на толкова промяна във всички сфери на живота е много важно университета като образование да бъде допълнен от такива като нас, които имат практиката и които знаят какво се случва, за да можем да дадем на студентите нещо по-пълно и завършено. И да им кажем, че имайки диплома от УНСС означава много, хора като мен са успели в международното банково дело и всеки може да го направи. Затова  съм много щастлива да съм  част от Алумни борда и с удоволствие ще участвам и организирам различни събития, за да можем да предоставяме на българите възможност да се развиват и да привличаме все повече сънародници да се връщат и развиват в нашата държава“.

В Алумни борда влизат: Ани Филипова, регионален оперативен директор на Citibank; Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на „УниКредит Булбанк“; Диана Митева, изпълнителен директор на „Банка ДСК“; Галина Денева, финансов директор на „Индустриален холдинг България“; Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ПОК „Доверие“; Венцислав Бичаков, изпълнителен директор на печатница „Алианс принт“; Петър Лозанов, съосновател и изпълнителен директор на BattlePasst; Георги Бисерински, Bloomberg TV Bulgaria; д-р Константин Бобчев, управляващ партньор Smart Consultants и преподавател в УНСС.