Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова подписа нова заповед
Секция: Здраве
11 Май 2022 16:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова подписа нова заповед С нея възлага на заместник-министрите функции по координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването

/КРОСС/ Днес министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова подписа нова заповед, с която възлага на тримата заместник-министри конкретни функции по координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването.

Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще отговаря за дирекциите „Защита на правата на пациентите", „Лечебни дейности" и „Търговски дружества и собственост", както и за дейността на отдел „Обществени поръчки" в дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки". Д-р Грибнев ще осъществява и контрола върху Изпълнителна агенция „Медицински надзор", Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, Националния център по трансфузионна хематология, Националната експертна лекарска комисия, районните центрове по трансфузионна хематология и центровете за спешна медицинска помощ.

Заместник-министър доц. д-р Любомир Бакаливанов ще контролира дейността на дирекциите „Европейска координация и международно сътрудничество", „Лекарствена политика" и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол". В неговия ресор е и контролът върху домовете за медико-социални грижи за деца, държавните психиатрични болници; центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания, регионалните здравни инспекции, Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националния център по радиобиология и радиационна защита, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, както и върху Центъра за асистирана репродукция.

Заместник-министър Невена Цанкова поема дирекциите „Бюджет и финанси", „Електронно здравеопазване" и „Международни проекти и програми".