И Siemens напуска Русия заради войната в Украйна
Секция: Технологии
12 Май 2022 12:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
И Siemens напуска Русия заради войната в Украйна

/КРОСС/ Компанията започна „подреден процес на излизане" от руския пазар поради въоръжена агресия в Украйна. Германският концерн Siemens напуска руския пазар заради пълномащабната инвазия на Руската федерация в Украйна.

Това се посочва в изявление на компанията, публикувано на 12 май. Siemens отбеляза, че след началото на войната в Украйна компанията спря всички нови операции и международни доставки за Руската федерация и Беларус.

Международните санкции и потенциалните контрамерки засягат дейността му в Русия, по-специално поддръжката и ремонта на железопътния транспорт.

Както подчерта главният изпълнителен директор Роланд Буш, Siemens осъжда войната в Украйна и решава да проведе подреден процес на излизане от руския пазар. „Това не беше лесно решение, като се има предвид нашата отговорност да се грижим за нашите хора и нашите дългогодишни взаимоотношения с клиенти на пазар, на който сме от почти 170 години.

Ние оценяваме въздействието върху нашите хора и ще продължим да ги подкрепяме по най-добрия начин нашата способност. В същото време ние предоставяме хуманитарна помощ на нашите колеги и народа на Украйна и подкрепяме международната общност в призивите за мир", каза той. Припомняме, че Siemens Energy е един от основните доставчици на енергийно оборудване в Руската федерация. В момента на руския пазар са представени две отделни компании - Siemens и Siemens Energy .

По-рано беше съобщено, че най-големият в света превозвач AP Moeller-Maersk A/S спира да работи в Русия и продава активи .