Започва десетото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest
Секция: КУЛТУРА
12 Май 2022 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва десетото издание на  Фестивал за улични изкуства 6Fest

/КРОСС/ На 14 май в Пловдив започва юбилейният десети Фестивал за улични изкуства 6Fest, който ще продължи до 29 май. Изданието е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата. 6Fest Х се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура" и Общинска фондация "Пловдив 2019". Партньор на фестивала e Община Пловдив, благодарение на чието съдействие всички събития се провеждат на емблематични обществени места в Пловдив.

Това е най-голямото издание на 6Fest в цялата му история от 2017 г. насам - за първи път събитията продължават в 7 дни в три последователни седмици. За първи път 6Fest организира събития и извън централната част на Пловдив, за да стигне до по-широка публика и да допринесе за обогатяването на културния живот и в градските квартали.

Всички събития от фестивала са с вход свободен. За част от работилниците се изисква предварително записване на желаещите. Повече информация може да откриете във Facebook събитието 6Fest Plovdiv 2022 X | Фестивал за улични изкуства

https://www.facebook.com/events/3220533708230762/ и в

уебсайта https://www.6fest.art/.