Със Съдействието на ЕНЕРГО-ПРО детска градина „Ален мак“ в Горна Оряховица създаде „Зелена занималня“ за обучение на открито
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Май 2022 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Със Съдействието на ЕНЕРГО-ПРО детска градина „Ален мак“ в Горна Оряховица създаде „Зелена занималня“ за обучение на открито

/КРОСС/ Днес беше официално открит новият кът за занимания на открито в двора на горнооряховската детска градина „Ален мак".

Материалите за създаването му са закупени с финансова помощ в рамките на инициативата ЕНЕРГО-ПРО за обществото. За малчуганите са осигурени маси с пейки, черна дъска за провеждане на уроци на открито, флипчарт, висящ чадър и две маси за шах на обща стойност близо 5 000 лева. Така малките възпитаници на учебното заведение ще могат в приятна и здравословна обстановка сред природата да усвояват нови знания и умения.

Гости на събитието бяха зам. кмет Хуманитарни дейности към община Горна Оряховица, г-н Григор Минков и г-н Пенчо Минчев, управител на Разпределителен обслужващ център Горна Оряховица и Габрово.

„Провеждането на занимания на открито се отразява добре на здравето и благосъстоянието на децата и учителите. Ученето навън провокира естественото любопитство на малките ни възпитаници и действа като антидот на стреса и тревожността, на които всички сме изложени напоследък", сподели г-жа Мадлена Георгиева, директор на детското заведение. „Изключително съм щастлива, че ЕНЕРГО-ПРО избра да подкрепи финансово нашия проект. Благодарение на тях успяхме да изградим един кът, който ще помогне за подобряване физическото и психическото развитие на нашите деца и за тяхното личностно развитие. Поздравявам ЕНЕРГО-ПРО за благородната инициатива, която провеждат в подкрепа на местните общности".

Проектът за „Зелена занималня" в ДГ „Ален мак" е един от трите одобрени до момента в област Велико Търново. Първият реализиран в инициативата ЕНЕРГО-ПРО за обществото беше този за интерактивна детска площадка в ДГ Здравец в село Първомайци. Вече финансиран е и проект за изграждане на Сензорен кът в ДГ „Пролет", гр. Велико Търново, като осъществяването му предстои.

Инициативата „ЕНЕРГО-ПРО за обществото" стартира през септември миналата година и в основата ѝ е да подпомага местните общности в реализацията на проекти за устойчиво развитие и благосъстояние на различни обществени групи. Досега 13 предложения от различни институции получиха подкрепа, а общата сума, предоставена за реализацията им, е над 60 000 лева. Инициативата на енергийната компания е отворена през цялата година, като максималното финансиране, което може да получи един проект е 5 000 лева. Повече информация и заявление за кандидатстване са достъпни на:

https://www.energo-pro.bg/bg/energo-pro-za-obshtestvoto.