Предстоящи събития в страната за 13 май
Секция: Предстоящи събития
13 Май 2022 07:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Предстоящи събития в страната за 13 май

/КРОСС/ *** София. От 9.30 часа в София Тех Парк премиерът Кирил Петков ще открие Национална конференция „Cлeд yтpeшния дeн: пoлитии зa pacтeж". Първата от серия диcкycии в paмкитe нa инициaтивaтa „Инвecтиции и peгиoни", е организарана от „Бpaнд Meдия Бългapия", издaтeл нa Есоnоmіс.bg и Кmеtа.bg. Cтpaтeгичecки пapтньop e Eвpoпeйc?aтa инвecтициoннa бaнкa.

 

 *** София. От 13.00 часа в зала 356 на Народното събрание ще се проведе дискусия по проблемите, свързани с достъпа на бременните жени до прегледи и изследвания, и възможностите за тяхното преодоляване ще бъдат обсъдени на междуинституционална работна среща в Народното събрание.

 

 *** София. От 18.00 часа в Централен военен клуб Фондация Благотворител е организатор на събитие, представящо постигнатото в национален конкурс "Млад Благотворител" 2022.

 

*** Благоевград. От 12.00 часа в зала 5 на сградата на Общината Илко Стоянов ще даде пресконференция по актуални теми, свързани с развитието на Благоевград.

 

*** Бургас. От 12.30 часа в Международния конгресен център ще се проведе пресконференция с участието на г-жа Чарлина Вичева, Генерален директор на Главна дирекция „Морско дело и рибарство" към Европейската комисия (ЕК) и г-н Христо Панайотов, изпълнителен директор на ИАРА.

 

*** Варна. От 9.30 часа във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" за четвърта поредна година ще се проведе Ден на курсантското управление и предаване на курсантската курсовка. *** Варна. От 11:00 часа в Парк-музей „Владислав Варненчик" ще бъде открита изложбата „Отрязъци от миналото. Из ежедневието на българина през османското владичество". Тя представя развитието и промените в ежедневния живот на българите в периода XV - XIX век.

 

*** Видин. От 10.00 часа Община Видин ще присъстват на тържествата за изпращане на абитуриентите от Випуск 2022 г.

 

*** Кюстендил. От 17.00 часа в конферентната зала на музея, бул. България 55 ще се състои представянето на книгата на проф.дин Щелиян Щерионов и Валентин Дебочички " Кюстендил през XIII-XIX век ( до 1878 год.).

 

*** Мъглиж. От 11:00 часа в двора на Професионална гимназия по селско стопанство „Гео Милев" - Мъглиж, ще се проведе Панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, която е част от 10-ата Областна панорама, която две години се провеждаше онлайн заради извънредната епидемиологична обстановка.

 

*** Пловдив. От 18:00 часа в зала „Съединение" на пл. „Съединение" 1 ще бъде открита изложбата „Яйцето". Тя е специалната инициатива на Регионален исторически музей - Пловдив за Международния ден на музеите (18 май) и Европейската нощ на музеите (14 май) и представя личната колекция от яйца на д-р Ваня Велкова и културни ценности от фонда на Регионален исторически музей - Пловдив. Изложбата ще бъде открита с публична лекция от д-р Ваня Велкова и музикална програма.

 

*** Свищов. От 14.00 часа на площад „Алеко" ще се проведе Панорама на образованието - Свищов 2022". *** Смолян. От 17.30 часа в „Родопски драматичен театър", зала 2 ръководството на ПП "Български възход" ще проведе среща с жителите на региона.

 

*** Стара Загора. От 10.00 часа на а паркинга на парк „Артилерийски" (от страната на ул. „Одринска епопея" Община Стара Загора и фирма „БалБок Инженеринг" АД организират кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата.

 

*** Стара Загора. От 10.00 часа на бул. „Цар Симеон Велики" между пресечките на бул. „Митрополит Методий Кусев" и бул. „Руски" ще се проведе Десета Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г.

 

*** Ямбол. От 16.00 часа в Спортна зала „Диана" ще се състои закриването на Общинските ученически игри - 2022 и награждаването на изявилите се ученици.