Церемония за връчване на наградите на Фондация "Стоян Камбарев" по БНТ 1
Секция: КУЛТУРА
13 Май 2022 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Церемония за връчване на наградите на Фондация "Стоян Камбарев" по БНТ 1

/КРОСС/ На 15 май (неделя), по БНТ 1 от 23:05 ч. ще се излъчи бляскавата церемония за връчването на наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев".

Зрителите на обществената телевизия ще се насладят на феерия от музика, кино и забележителен талант. Водещ на събитието, което събра на едно място холивудски знаменитости, представители на културния, бизнес и дипломатически елит, по традиция беше Ники Кънчев.

По време на церемонията с музикални изпълнения участваха поп звездата Миро заедно с Момчил Косев и народната певица Петя Панева, която омагьоса сцената с космическия си глас. На сцената изгряха и двама от номинираните за престижните награди за изкуство в България - изящната балерина Емона Георгиева и виртуозната виолончелистка Калина Андреева.

Събитието премина при огромен интерес от страна на гости и артисти, които очакваха да узнаят имената на победителите. Церемонията беше уважена от почетния председател на Фондация „Стоян Камбарев" - президента Петър Стоянов, почетния член на фондацията - президента Росен Плевнелиев, кмета на град София Йорданка Фандъкова, министъра на културата Атанас Атанасов, заместник-министрите Весела Кондакова и Юрии Вълковски, както и председателя на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев, се утвърди като най-сериозния и желан приз за млади творци у нас. Кой от избраните от авторитетно международно жури финалисти - Емона Георгиева, Бюрхан Керим, Александър Лазарков, Калина Андреева и уникалното актьорско дуо Йоан Попов и Александър Григоров, грабна бронзова статуетка на Кольо Карамфилов - зрителите ще разберат на 15 май, неделя, от 23:05 ч. по БНТ 1.

Гледайте церемонията по връчването на наградите на Фондация „Стоян Камбарев" от 23:05 ч. на 15 май по БНТ 1