Ваня Григорова: Работниците да се обединят в синдикати на работните си места
Секция: Коментари
13 Май 2022 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ваня Григорова: Работниците да се обединят в синдикати на работните си места

/КРОСС/ "Компенсация за горивата, която да е ефективна и да нулира ефектите от санкциите и от прекъсването на доставките на руски горива, би трябвало да покрива цялата разлика, но това няма как да се случи". Това обясни в интервю за предаването 'Преди всички" по програма "Хоризонт" Ваня Григорова от КТ "Подкрепа":

"Много хора вече си направиха сметката, че 50 литра с отстъпка 25 стотинки означава по същество 12,50 лева. На всеки е ясно, че това не покрива увеличените разходи. Цената на хляба дори се увеличи с около 20 - 23 % само през последните няколко дни. Това по никакъв начин не се адресира през мерките, които се обсъждат в момента, защото в крайна сметка повишените цени на горивата се отразяват върху всички стоки и намалението с 12 лева на сметка, която би платил някой от нас на бензиностанция, категорично е недостатъчна, за да облекчи въобще товара върху домакинствата".

Икономическият съветник към КТ "Подкрепа" призова работниците да се обединят в синдикати на работните си места и да се борят за увеличаване на техните възнаграждения.

Ваня Григорова добави още, че до момента няма официално заявление от страна на КТ "Подкрепа" за участие в протеста на превозвачите и работещите в градския транспорт на 18 май:

"В понеделник има изпълнителен съвет, на който вероятно ще бъде обсъдена тази тема и ще стане ясно дали ще участваме".