БНТ 3 излъчва европейско първенство по футбол за юноши до 17 години
Секция: СПОРТ
13 Май 2022 18:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БНТ 3 излъчва европейско първенство по футбол за юноши до 17 години

/КРОСС/ От 16 май до 1 юни БНТ 3 излъчва на живо европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, на което България участва.

Шампионатът на Стария континент в това възрастово подразделение се очертава изключително силен и непредвидим, а участието на българския национален отбор осигурява допълнителен чар и интерес към събитието. Съставът, ръководен от селекционера Йордан Петков, се класира благополучно за турнира, но Фортуна не беше особено добронамерена при жребия и изпрати „лъвчетата" в наглед страховита група с Франция, Нидерландия и Полша. Амбициите на младите ни национали обаче изобщо не се разпростират до скромното присъствие на първенството и всички с нетърпение очакват сблъсъците с именитите си съперници.

 Авантюрата, на която зрителите на Българската национална телевизия ще се насладят започва още в първия ден на шампионата - на 16 май (понеделник), когато България играе срещу Нидерландия от от 20:00 ч. Спортния канал на обществената телевизия ще покаже пряко всички мачове на представителния ни тим до 17 години.

Всеки един от двубоите ще бъде съпътстван и със студийна програма, която ще започва половин час преди началото на всяка среща. Веднага след края на мачовете, футболните фенове пред екрана ще имат възможността да чуят и първите думи на треньора Йордан Петков, както и на някои от главните действащи лица в мача. На 19 май (четвъртък) България играе срещу Франция отново от 20:00 ч., а на 22 май (неделя) е заключителният ни мач в груповата фаза срещу Полша - началото е в 17:30 ч.

Освен мачовете на България, БНТ 3 ще покаже и най-вълнуващите сблъсъци на турнира - от груповия етап до финала, като особен акцент ще падне върху фазата на елиминациите, започваща от 25 май (сряда). На европейското първенство по футбол за юноши до 17 години участват само 16 страни, което превръща присъствието на България в още по-ценно постижение.