"Тихото гнездо" в "Двореца" в Балчик приема японското изкуство за подреждане на цветя
Секция: КУЛТУРА
14 Май 2022 12:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Тихото гнездо" в "Двореца" в Балчик приема японското изкуство за подреждане на цветя

/КРОСС/ Вила "Тихото гнездо" в "Двореца" в Балчик днес ще бъде територия на японското изкуство за подреждане на цветя, съобщават от държавния културен институт за празничната програма за Нощта на музеите.

Представители на сдружението за икебана "Кагецу" ще разкрият философията на преобразяването на природата по правилата на древното изкуство и развитието му през вековете.

От "Кагецу" ще демонстрират как се подреждат цветни композиции с умения, предавани от поколение на поколение. Ще бъдат представени и печатни издания за икебаната. Началото на събитието е в 13:00 часа, като демонстрациите ще продължат до 17:00 часа.

По повод Европейската нощ на музеите постоянната експозиция в "Двореца" днес ще бъде със свободен достъп за посетителите, допълват от културния център.

Във вила "Тихото гнездо" с част от интериора на някогашната резиденция на румънската кралица Мария може да се види и нейният холограмен образ, който посреща туристите с "Добре дошли в моя кралски дворец". Входът ще бъде свободен до 20:00 часа.