Harley-Davidson с втори електрически мотоциклет
Секция: Автомобили
14 Май 2022 18:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Harley-Davidson с втори електрически мотоциклет

/КРОСС/ Марката Livewire за електрически мотоциклети на Harley-Davidson разкри свой втори модел с име S2 Del Mar. Машината беше представена в предварителна лимитирана серия - Launch Edition, която беше разграбена за броени минути. Launch Edition S2 Del Mar се разпродаде за по-малко от 18 минути и имаше препоръчителна цена на дребно от 17 699 щатски долара. Livewire се стреми към MSRP от $15 000 за производствената версия и в момента кани феновете си да регистрират интерес. Пълната производствена версия ще последва скоро с примамлива цена от $15 000.

Плановете за производството на електрически мотоциклети на Harley-Davidson - Project Livewire бяха разкрити за първи път през 2014 г., но минаха още четири години до пускането на готова за производство машина и почти още една година, преди тя с цена от около 30 000 долара да влезе в продажба.

Livewire получи малко ребрандиране и доста по-ниска цена в средата на 2021 г. С втория модел цената за влизане в е-мото вселената на Livewire отново е намалена за S2 Del Mar. Изданието Launch Edition бе ограничено до производство от само 100 мотора и наличността наистина свърши много бързо. То се предлага с ексклузивни графики и боя "Jasper Grey или Comet Indigo".

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=Gq9N9CwRky8

 

Новият електрически мотоциклет дебютира с новата мащабируема и модулна ARROW архитектура на Livewire, където собствената батерия, мотор, системи за зареждане и управление съставляват голяма част от действителната структура на шасито.

Компанията обявява мощност от 80 к.с. (59,6 кВт), спринто 0-60 мили в час (0-96 км) за 3,5 секунди или по-малко, но на този етап не се споменава максимална скорост. А батерията трябва да е добра за изминаване на 100 мили (160 км) градско каране, на базата на процедурата за тестване на обхвата на каране SAE J2982. Моторът от 105 к.с. и батерията от 15,5 кВтч на по-стария брат на Del Mar предлагат спринт за три секунди и градски пробег от 146 мили (235 км) за сравнение.

Вторият модел на Livewire се движи на 19-инчови колела отпред и отзад, персонализирани гуми Dunlop DT1. Джантите са отляти от алуминий, със „сводести и заострени спици дизайн насърчаващ страничната твърдост за подобрена производителност на управление" и покритие, вдъхновено от печатни платки.

Късата опашна секция с тънка седалка и късо кормило в стил тракър осигуряват изправена стойка за каране. Очаква се Del Mar да наклони везните с под 440 фунта (199,5 кг), което го прави с около 25 процента по-лек от Livewire One. Това е всичко, което знаем за момента, без съмнение по-подробни спецификации ще бъдат разкрити по-близо при пускане на истинското серийно производство.

Производството ще бъде съсредаточено във фабриката на Harley-Davidson в Йорк, Пенсилвания, а доставките трябва да започнат през пролетта на Северното полукълбо на 2023 г.