Посланикът на Индия Н.Пр. Санджай Рана: Ще издам книга за Керала, в която ще има и рецепти
Секция: Коментари
14 Май 2022 10:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Посланикът на Индия Н.Пр. Санджай Рана: Ще издам книга за Керала, в която ще има и рецепти

/КРОСС/ Казват, че в Индия или се влюбваш от пръв взор, или я намразваш вечно. Аз съм от първия тип. И мога да посещевам тази приказна страна безспир.

Г-н Санджай Рана е дипломат на Република Индия в България от март 2021 година Той е посланик от кариерата със стабилен стаж. Бил е началник на Политическия обособена Организация на обединените нации и на Отдела за планове за развиване в чужбина в Министерството на външните работи. Преди да пристигна у нас е работил в индийските задачи в Дамаск, Рияд, Копенхаген, Баку и Мале. Негово превъзходителство посланикът споделя концепциите си по какъв начин ще показа хубостите, културата и необятните благоприятни условия на страната си пред българите. Като начало - с виртуалната разходка из родината му по радиото. Лесно му е на Негово превъзходителство посланикът на Индия у нас Санджай Рана - почнал е да опознава нашата страна и до края на мандата си ще я е избродил цялата. Но я се пробвайте да обиколите неговата татковина. Невъзможно е, само че в случай че сте влюбени в Индия- можете да упорствате. Поне аз по този начин върша. Неотдавна се завърнах от Керала, щатът с най-вече зеленина и вода, в който се е зародила античната философия и просвета аюрведата.

Там за 11 път бе открит Kerala travel mart, най-големият туристически пазар в Индия. Според статистиката, там на всяка минута идват по двама непознати туристи и 35 локални. За да се усъвършенства салдото, на събитието бяха поканени туроператори от близо 70 страни.

При откриването станаха ясни необятните ползи на локалния туристически ръб за развиване на нови артикули като пътешествия с кемпер из Керала, авантюристичен туризъм с гмуркане, рафтинг и така нататък, без да се не помнят клиниките, курортите и лечебните заведения с аюрведична медицина, както и историческите, кулинарните и фестивалните турове сили акцентите върху живота на село и националните паркове. Изводът бе: 2022 е годината на Керала в туризма! А аз на място се убедих в това.

Омагьосана от коприната. Това е Ана Каранова. Тя произлиза от сливенския жанр Калови, чиято история стига четири генерации обратно до Добри Желязков. През 30-те години на XIX век той основава първото текстилно произвеждане на Балканите, като по-късно остава в историята като основоположник на българската текстилна промишленост. Почти два века по-късно потомката муобикаля персонално Близкият Изток, Азия, Индия и Италия, с цел да сортира коприна за стилните творения на компанията си Anna Karanova. Последното й начинание е в столицата на Катар, Доха.

За отношението към дамите там, за местата, които би трябвало да се видят беседваме с Анна Каранова. Тя е живяла на доста места по света, с помощта на специалността на брачна половинка си, който е водач, само че последното място, в което се заселват за по-дълго е Доха. Анна пристигна на изявлението с 11-годишната си дъщеричка, която е обиколила неведнъж повече страни от годините си. Предстои й да стартира учебно заведение в столицата на Катар - Доха, а майка й ще развива марката си за произведения от естествена коприна и там. Надявам се още веднъж да ни гостуват, тъй като животът им е цветен атлас.