Кирил Добрев: България не бива да участва в конфликта между Русия и Украйна
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Май 2022 11:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Добрев: България не бива да участва в конфликта между Русия и Украйна

/КРОСС/ Аз като ляв човек съм против войната. България не бива да участва в конфликта между Русия и Украйна. Най-интересното е, че никой не търси мирни преговори. Не мога да разбера защо светът иска война. Цената в случая ще плати Европа". Това заяви Кирил Добрев в студиото на „Събуди се".

„Ситуацията със Русия у нас има два аспекта. Единият е отношението на управляващите, а другият - отношението на обществото. Не е тайна, че хората в България са русофили, особено по-възрастното поколение. От друга страна е правителството, което като дава интервюта навън се държи като ястреб, а вътре в България понякога дори има обидно отношение, опитвайки се елементарно да обясни неща, които не са истина", коментира още той.

По думите му до вчера правителството е обяснявало, че цената на газа ще бъде по-ниска, а днес става ясно, че това не е така. „Имам чувството, че подценяват интелигентността ни. Двата кораба с втечнен газ от САЩ може да са политически, може да струват 0 лв., за да може някои да покажат мускули. Но това, което интересува мен и българския бизнес, е какво се случва със следващите 20 кораба", посочи той.