Новият принципал Калина Константинова дава казуса с пощите на прокуратурата
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Май 2022 13:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият принципал Калина Константинова дава казуса с пощите на прокуратурата

/КРОСС/ Вицепремиерът Калина Константинова дава казуса с пощите на прокуратурата, стана ясно на парламентарен контрол. Причината е доклад на Агенцията „Държавна финансова инспекция“/АДФИ/, която е открила над 30 нарушения в управлението на „Български пощи“ ЕАД.

„Докладът ще бъде готов до края на юни“, увери Калина Константинова. Тя подчерта, че уволненото ръководство на „Български пощи“ не е освободено от отговорност. „Целта на новото ръководство на държавното предприятие е пълна стабилизация и превръщането му в единен център за административно обслужване“, посочи Константинова. Тя подчерта, че няма притеснение за изплащането на заплатите на служителите в българските пощи.

„Последната преоценка на имотите на дружеството е направена през 2001 г. преди повече от 20 г. и оттогава те не са актуализирани спрямо пазарните стойности на имотите. Това от една страна е довело до ощетяване на бюджета от гледна точка на дължими данъци. Базата в центъра на Пампорово е отдадена за 86 стотинки на квадратен метър или 2 лв. на стая във висок сезон. Това, което е в моите правомощия, е да сезирам съответните органи, да направят дължимото и възможното по закон, така че виновните лица за състоянието на „Български пощи“ към момента да понесат своята отговорност“, изтъкна вицепремиерът.