Петър Кънев направи дарение на 700 книги за 15 ямболски училища
Секция: КУЛТУРА
14 Май 2022 15:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Кънев направи дарение на 700 книги за 15 ямболски училища

/КРОСС/ Литературна среща се състоя в културно-информационен център „Безистена" Дарение на 700 книги на 15 ямболски училища направи народният представител Петър Кънев в родния му град Ямбол. Благородната инициатива е подкрепена и от зам.-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин и се осъществява съвместно с издателство „Захарий Стоянов".

Дарението на книги от български автори беше направено на литературна среща в културно-информационен център „Безистена" в Ямбол, която се провежда в навечерието на 24 май. На нея бяха представени и последните творби на ямболските творци - писателя Любомир Котев и поета Тенко Тенев. „Аз съм безкрайно свързан с моя роден град и затова решихме със съмишленици да направим едно добро дело за библиотеките на ямболски училища", каза Петър Кънев.

Той уточни, че дарението е и в памет на починалите му родители, които са били учители в Ямбол - майка му е била над 30 години преподавател по математика, а баща му е бил дългогодишен директор на ОУ „Христо Смирненски" в града. „Петър Кънев е един от малкото съвременни дарители, ктитори и спомоществователи. От Ямбол до Бургас в редица градове и техните читалища и училища са получавали дарения на книги на български автори от него", подчерта издателят Иван Гранитски.