Президентът Радев заминава на посещение в Германия
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Май 2022 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът Радев заминава на посещение в Германия

/КРОСС/ Президентът Румен Радев заминава на работно посещение в Германия. Акцент във визитата му ще са въпроси на европейската сигурност в контекста на войната в Украйна и диверсификацията на енергийните източници.

Тази вечер държавният глава ще се срещне с представители на българската общност в Берлин, а утре му предстоят срещи с президента Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Олаф Шолц.

Задълбочаването на икономическите връзки между България и Германия e една от основните теми в тридневната визита на президента Румен Радев в Берлин и Хамбург.

В германската столица държавният глава ще обсъди диверсификацията на енергийните източници и укрепването на европейската сигурност в контекста на войната в Украйна.

Заедно с Радев пътува и бизнес делегация, чиито представители ще имат възможност да участват във форуми в Берлин и след това в Хамбург.

След като този следобед Радев се срещне с българската общност в Берлин, в края на визитата си във вторник ще разговаря и с българи, които живеят в Хамбург. По-рано Радев ще присъства и на бизнес форум в големия пристанищен град.