Атентатор самоубиец погуби 6 души в Северозападен Пакинстан
Секция: СВЯТ
15 Май 2022 18:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атентатор самоубиец погуби 6 души в Северозападен Пакинстан

/КРОСС/ Самоубийствен атентат близо до автомобил на силите за сигурност уби трима войници и три деца в северозападен Пакистан, близо до границата с Афганистан, а въоръжени лица застреляха двама сикхи от малцинството в Пешавар, съобщиха днес официални лица, цитирани от Асошиейтед прес.

В изявление на военните се казва, че атентаторът самоубиец се е действал със заредена с експлозиви жилетка в близост до автомобил на силите за сигурност в село близо до град Мир Али в племенния район Северен Вазиристан.

При нападението на място са убити двама войници в автомобила, а друг е ранен. Три деца, играещи край пътя, са тежко ранени. Всички ранени са откарани в болница с хеликоптер, но никой от тях не е оцелял, се казва в изявлението.

Засега никой не е поел отговорност за нападението. Военните заявиха, че силите за сигурност и служителите на разузнаването претърсват района в търсене на водачите на атентатора.

От години регионът е убежище за местни и чуждестранни бойци. Военните проведоха мащабна операция, след като през 2014 г. екстремисти нападнаха ръководено от армията училище в Пешавар, при което загинаха над 150 души.

Също днес полицейският служител Еджаз Хан заяви, че въоръжени лица, каращи мотоциклет, открили огън по двама представители на малцинствената сикхска общност на базар в пешаварското предградие Сарбанд.
Хан каза, че 38-годишният Ранджит Сингх и Канвал Джит Сингх са били простреляни многократно, докато са подготвяли магазина си за подправки на базара Бата Тал.

Нападателите са избягали от местопрестъплението. И за този инцидент няма поета отговорност. Полицията провежда разследване, но Хан заяви, че изглежда двамата сикхи са станали мищена заради етническата им принадлежност. Сикхите са малко малцинство в северозападната провинция Хайбер Пахтунхва и в миналото са били обект на нападения от страна на бойци.