Изрисуваха свастика върху светиня в центъра на София
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Май 2022 16:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изрисуваха свастика върху светиня в центъра на София

/КРОСС/Тази нощ се изгавриха и с Братската могила в София. Изгавриха се и с една от светините на българската история и литература.

Нашите „ГОСТИ" си позволиха да нарисувате свастика върху българска светиня - стихотворението „Хаджи Димитър". В собствения ни дом нагло и безочливо се подиграха с наши национални герои и поет. „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира" са думите, които всяка българско дете научава в най-ранна възраст заедно със стихотворението „Аз съм българче".

Това вече е гавра с българското достойнство и чест в собствената ни страна. И няма нужда да търсим снимки на поругани български паметници в Украйна, това се случи в собствената ни страна и в собствената ни столица.

И понеже Фейсбук с неговите жълтопаветни фактчекъри са много чувствителни към всичко свързано с Украйна, но нямат чувствителност към българското достойнство и чест ще кажа само едно: тази нощ Степан Бандера си каза тежката дума за Христо Ботев и Хаджи Димитър.

В центъра на българската столица! И няма кой да ги спре и озапти. Може ли фактът, че някой бяга от войната да оправдае обидата над българщината и светините на България? Това ли е благодарността към страната, която ги прие и им даде повече права, отколкото на собствените си граждани?