Работодателите отменят протеста си на 18 май, остават в готовност
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2022 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Работодателите отменят протеста си на 18 май, остават в готовност

/КРОСС/ Оставаме в готовност, но към момента исканията на работодателите относно цената на електроенергията и цената на газ ги смятаме за изпълнени и затова един мащабен протест не би бил основателен. Това заяви на брифинг на работодателските организации и синдикатите Васил Велев от АИКБ.

"Има още една среща утре, която е браншова. Много е важно диалогът между работодатели, синдикати и правителство да се води с легитимните организации на бизнеса и работниците, а също така и техните браншови структури", добави той.

"Цените за месец май ще бъдат за крайните потребители такива, каквито са били за април. И битовете, и индустриалните потребители ще плащат същите цени през май, каквито бяха през април", каза още Велев.

"Няма да се заменя един монопол с друг, а ще има истинска диверсификация на източници и маршрути, така че да има най-ниска цена за българските потребители", уточни председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" заяви, че все пак служителите на градския транспорт ще отидат на протест.

"КНСБ е и ще остане в протестна готовност. Ще настояваме за спешно увеличаване на доходите", обявиха синдикатите.

Кирил Домусчиев заяви, че КРИБ също ще остане в стачна готовност, защото очакват да видят дали тези мерки ще се случат. "Очаквахме над 30 000 души на протеста в сряда, ако се беше състоял", каза още бизнесменът.