Борислав Гуцанов: Като част от социалната програма на БСП от 1 юли предстои увеличение на пенсиите
Секция: ПОЛИТИКА
17 Май 2022 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Борислав Гуцанов: Като част от социалната програма на БСП от 1 юли предстои увеличение на пенсиите

/КРОСС/ Борислав Гуцанов, член на Изпълнителното бюро на БСП и председател на парламентарната Комисия по транспорт и съобщения, обсъди социалната програма на БСП и изпълнението ѝ към момента с представители на Съюза на подводничарите и Съюза на летците. „Техните професии, заедно с тази на миньорите, носят една от най-големите степени на риск за живота и здравето. Обещах да поставя техните искания за справедлива оценка на труда им пред министър Георги Гьоков“, каза социалистът.

По време на срещата той информира присъстващите за предстоящото повишение на пенсиите от 1 юли, с което ще се компенсира еднократната помощ от 60 лева и второ – от 1 октомври, което ще се постигне, чрез преизчисление със средния осигурителен доход за 2021 г.

„До момента БСП е изпълнила голяма част от социалната си програма с въвеждането на безплатните детски градини, повече пари за младите семейства, увеличение на пенсиите“, посочи Борислав Гуцанов.

Той обясни, че в момента се работи активно по антикризисните мерки за домакинствата и бизнеса, които да дадат глътка въздух в тежката икономическа ситуация.