Предстоящи събития в страната на 17 май 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
17 Май 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Предстоящи събития в страната на 17 май 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 10.00 часа в „Гранд Хотел Милениум“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на международна конференция на тема „Загубеното доверие в политическите партии в Европа“, организирана от Институт за социална интеграция в партньорство с European Network of Political Foundations (ENoP).

 

***

София.

От 12.30 часа в сградата на Направление „Архитектура и градоустройство“- СО, ул. „Сердика“ №5, 3 етаж ще се проведе пресконференция, на която ще представи за обществени консултации проекта за Стандарт за настилки в пешеходните пространства към Наредбата за градската среда на Столична община, която беше приета през 2020 година от Столичния общински съвет.

 

***

София.

От 13:00 часа в централата на ПП АБВ на улица „Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция.

 

***

София.

От 14.00 часа Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание

 

***

София.

От 17.00 часа в зала "МаксиМ" на Българската телеграфна агенция, бул. "Цариградско шосе" 49 ще се състои представяне на книгата "17 уикенда" на тандема Пламен Старев & Кристиан Минчев с пожелание съвсем скоро да се възползувате от всяка едно от техните 17 предложения.

 

***

Варна.

От 10.00 часа в Областният информационен център-Варна ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен демонстрационният проект „Чисти, разделни и екологични в Община Вълчи дол“, реализацията на който ще доведе до намаляване на количествата битови отпадъци и рециклирането им. По проекта, който се финансира от ОП „Околна среда“ 2014-2020 г., ще бъде внедрена нова технология за събиране и третиране на боклук във Вълчи дол.

 

***

Видин.

От 17:00 ч., в ДГ "Зорница" секретарят на Община Видин Валери Димитров ще присъства на представянето на проекта "Всички заедно - за чиста околна среда". Проектът е спечелен от екипа на ДГ "Зорница" и филиал "Щастливо детство" по Национална програма на Министерството на околната среда и водите и ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда), кампания "За чиста околна среда - 2022".

 

***

Пловдив.

От 10.00 часа в Хотел „ИНТЕКООП“ - Пловдив, ще се проведе регионален форум в рамките на национална застъпническа кампания по проект „Ранно учене и развитие“ - част от национален проект за подобряването на майчиното и детско здраве „С грижа от 0 до 3“.

На срещата ще бъдат представени резултати и заключения от проведено проучване на съществуващи услуги за развитие на отговорно родителство сред уязвими семейства с деца до 3г. Ще се дискутира нуждата от предоставяне на услуга за подкрепа на уязвими семейства и ще бъде представена програма за надграждане на социалните и здравни услуги за родители с деца 3 г.

 

***

Пловдив.

От 10.00 часа в голяма конферентна зала на дом на културата „Борис Христов“ ще се проведе пресконференция.

 

***

Русе.

На 17 и 18 май Община Русе организира поредната кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, които ще бъдат предадени за последващо третиране.

Мобилният пункт ще бъде разположен на ул. „Шипка“№ 33 в часовете между 10 и 16. Там ще се приемат:

 

***

Сливен.

От 11.00 часа в зала № 105 на общината ще се проведе пресконференция на председателя на Общинския съвет Димитър Митев

 

***

Сливен.

От 10.00 часа на фонтан "Кълбото" Младежки дом - Сливен организира "Панаир на Европа". В рамките на мероприятието от 10:30ч ще се състои награждаване на участниците в конкурса за рисунка "Европа в цвят", както и изложба на всички наградени творби.

 

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в офиса на ГЕРБ в Стара Загора ще се проведе пресконференция на старозагорските народни представители Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова ще дадат пресконференция.

 

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Регионален исторически музей Стара Загора ще бъде открита изложба посветена на Спортната слава на Стара Загора.

 

***

Стара Загора.

От 13.30 часа, в Зала 2 на Общинска администрация ще се проведе пресконференция на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и неговите заместници. Тема ще бъдат изпълняваните в момента проекти в града.

 

***

Хасково.

От 10.00 часа в зала „Марица“ на Областна администрация – Хасково ще се проведе

работна среща на представители на туристическия бизнес на тема: „Електронен маркетинг и електронни инструменти за по-успешен туристическия бизнес“. Тя е организирана от Регионалната туристическа асоциация „Родопи“ в изпълнение на Проект „Интелигентни маркетингови стратегии за туризъм в трансграничния район“, с акроним „SMS-CBA”.

 

***

Шумен.

От 10.00 ч. в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областната комисия „Военни паметници”.

 

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе пресконференция по повод Празникът на 24 май – церемония по награждаване на зрелостниците и връчване на Наградата на Шумен в системата на образованието и науката.