Песков: Самото съществуване на Русия е дразнител за колективния Запад
Секция: Русия
17 Май 2022 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Песков: Самото съществуване на Русия е дразнител за колективния Запад

/КРОСС/ Колективният Запад е готов на всичко, за да попречи на Русия да живее както си иска. Това каза прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков по време на лекция в рамките на маратона на Обществото на знанието, предава ТАСС.

„Понякога изглежда, че самото съществуване на Русия е значителен дразнител за колективния Запад и те са готови на всичко, за да ни попречат да се развиваме както искаме и да живеем както искаме“, допълни още Песков.

Песков каза, че Русия не може да бъде изолирана по никакъв начин.

„В наше време е невъзможно да се изолира една шеста от земята нито политически, нито икономически, нито дипломатически, нито информационно“, подчерта той.

Песков е убеден, че "всичко ще бъде наред": Русия ще победи и ще постигне всичките си цели.

„Уверени сме, че всичко ще бъде наред и сме уверени, че ще победим, ще постигнем всички цели“, коментира Песков.

Говорителят на Кремъл подчерта още, че руският президент Владимир Путин знае накъде води страната, като обърна внимание на факта, че има политически консенсус и изключително високо ниво на подкрепа за държавния глава.

"Цялата страна го подкрепя. Сигурен съм, че го подкрепяте, младежите го подкрепят, всички поколения на страната ни го подкрепят. Ние ще постигнем целта си и вие ще живеете по-добре и вашата безопасност ще бъде приоритет“, заключи говорителят на президента.

Песков коментира, че държавата губи своя суверенитет, ако не прояви почтеност в защитата на интересите си. В същото време говорителят на Кремъл подчерта, че Русия последователно защитава своите интереси. Песков отбеляза, че в продължение на поне няколко десетилетия Русия „се развива, набира темпове на развитие, опитва се да устои на кризата, използва кризите, за да се обновява, подобрява, развива и става по-добра, така че нови хоризонти и възможности отворете за следващите поколения."

„И ние защитихме интересите си. Защото точно като индивид, държавата има свои собствени интереси. И ако държавата не прояви постоянство, ако държавата не прояви принципи по основните въпроси на съществуването, тази държава губи своята независимост, суверенитет. , суверенитет, способност да мислиш самостоятелно, да вземаш решения, да вървиш в посоката, която иска. И това правим от няколко десетилетия", допълни Песков.

„Въпреки това ме питате: „Можем ли да се справим при такава вълна? „Да. Отговорът е еднозначен – да. Имаме всичко за това“, каза той.

Песков каза, че Русия в момента е в "перфектна буря" и момента на истината.

„Всъщност сега живеем в условия на „перфектна буря“ и моментът на истината, точно тази буря и момент, който трябва да гарантира и защитава нашите интереси, трябва да гарантира, че живеете по-добре, по-комфортно, по-стабилно и повече сигурен", заяви Песков.

Дмитрий Песков отбеляза, че западните страни, включително САЩ, които водят хибридна война срещу Руската федерация, са се превърнали във враждебни държави.

"Хибридна война е това, което се случва сега, пред което сме изправени", каза той. "Не само американски и британски съветници казват на украинските националисти с оръжие какво да правят, които им дават информация от разузнаването и така не. Това е дипломатическа война, политическа война, това са опити да ни изолират в света, това е икономическа война. Да, ние все още меко ги наричаме недружелюбни държави, но бих казал, че това вече са враждебни държави, защото това, което правят, е война“, подчерта говорителят на руския лидер.