Зам.-министър Бурджев проведе среща с общински кметове и ръководители на Местните инициативни групи от Плевенска и Ловешка област
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Май 2022 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Бурджев проведе среща с общински кметове и ръководители на Местните инициативни групи от Плевенска и Ловешка област

/КРОСС/ Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев проведе среща с кметове и ръководители на Местните инициативни групи (МИГ) на общините от Плевенска и Ловешка област. На срещата беше представена информация по мярка 19.1 – „Помощ за подготвителни дейности“ по подхода Водено от общностите местно развитие.

Аграрният заместник-министър Стефан Бурджев представи на присъстващите възможностите на подхода за многосекторно развитие на териториите на неговото предлагане. „През следващия програмен период се увеличава финансирането по подхода“, това заяви заместник-министър Бурджев. Той допълни още, че се разширява територията на неговото прилагане, повишава се броя на местните инициативни групи и се опростяват процедурите за прилагане.

„Уверявам Ви, че може да разчитате на подкрепата от Министерство на земеделието и в наше лице имате лоялен партньор“, с тези думи заместник-министър Бурджев завърши срещата.