Владимир Табутов, ПП: Има аномалии в пазара на електроенергия, които не би трябвало да се случват
Секция: ПОЛИТИКА
18 Май 2022 09:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Табутов, ПП: Има аномалии в пазара на електроенергия, които не би трябвало да се случват

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Владимир Табутов, каза че в момента имаме една безпрецедентна ситуация за българската икономика. „Ако приемем правилните мерки, тя може да бъде повишена и да вдигнем жизнения стандарт“.

Ние сме предложили пакет с 14 мерки, които обхващат горивата, енергоносителите, природния газ, така че от тази гледна точка намаляване ставката на ДДС и отмяна на акциза, адресират тези сегменти в икономиката – превозвачите, обясни Табутов.

Мярката относно 25 ст. на 50 л гориво за гражданите, мисля че би облекчило всяко едно домакинство, което ползва личен транспорт, заяви Табутов.

Има едни аномалии в пазара на ел. енергия, които не би трябвало да се случват в нормалната бизнес среда, считам че трябва да се вземат мерки, така че в крайна сметка ел. енергията да е по-достъпна и за домакинствата, и за бизнеса, тъй като това е много важно за конкурентоспособността на нашата икономика, допълни депутатът. „Много важно е да дефинираме какво е това енергийна бедност, за да можем да компенсираме наистина хората, които се нуждаят“.

Това, което предлагаме като мерки за пенсионерите е колосално увеличение на пенсиите, като имаме уверение, че над 2 милиарда лева ще бъдат разпределени до края на годината допълнително за пенсии, което може реално да се поеме от бюджета, категоричен е Табутов.