Сериозни задръствания заради протеста на градския транспорт
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Май 2022 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сериозни задръствания заради протеста на градския транспорт

/КРОСС/ Ден на протести в цялата страна. Точно в 08.00 ч. започна блокадата на ключови места в София. Служители на градския транспорт излязоха на протест.  Те настояват за спешна актуализация на държавния бюджет заради скока в цените. Недоволните се събраха  на три места - "Лъвов мост", „Сточна гара" и "Петте кьошета". Образували са се сериозни задръствания.

Градският транспорт се движи по график, но се очакват евентуални затруднения  заради блокирането на движението в целия център на столицата.

Днес и превозвачите излизат на национален протест. Планирани са блокади в големите градове на страната, както и по граничните пунктове.  В столицата сборните точки са три. Част от камионите вече са на Цариградско шосе при парка „Врана”. Очакват се още товарни превозни средтсва, които ще спрат на входовете на София в района на магистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин". Според бранша мерките срещу ценовата криза са закъснели.

След това около 09.30 ч. тръгват на шествие към Министерството на финансите, а от там сборният пункт е Министерският съвет.

Демонстрация са заявили и таксиметровите шофьори. Очаква се около обяд те да се съберат на жълтите павета.